سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مرحوم ملا علی کنی

مرحوم ملا علی کنی

مطالب تاریخی پیرامون مرحوم ملا علی کنی بسیار است. اما وجه تمایز ایشان از سایر علمای شیعه که تقریبا هم عصر او بودند، در هم نظر بودن اکثریت روی اسلامی بودن و صالح بودن ایشان است، نه درباری بودن و امثال ذلک.

 

مرحوم ملاعلی کنی شخصیتی مالی و اقتصادی هم هست. جالب است بدانید ایشان در ابتدای تحصیل بسیار تنگدست بوده است تا این که با تلاش شخصی و رسیدن ارثی به او از مکنت زیادی برخوردار می شود.

شاید در وضعیت اقتصادی و فرهنگی کنونی کشور وجود چنین افرادی (گرچه به تعداد اندکی هستند) بسیار مفید خواهد بود تا هم جایگاه روحانیت را چه در واقع و چه در اذهان عمومی تصحیح کنند و هم اینکه فرهنگ و اقتصاد ایران را اعتلا بخشند.

ایشان به واسطه نفوذی که در دلها داشتند قدرت اجتماعی زیادی شامل حالشان بود. در نقل است که سربازان ایرانی که از سفیر آمریکا محافظت میکردن به سفیر گفته بودند: «گرچه ما برای محافظت از شما اینجاییم  اما اگر ملاعلی دستور فرمایند شما را می کشیم.» - جالب است که عدم اعتماد مردم به آمریکایی ها، آن موقع هم بوده است.

از دیگر مصادیق قدرت و نفوذ مرحوم ملاعلی کنی در مسئله لغو امتیاز رویتر است که طی نامه ای شدیدالحن شاه را وادار به لغو امتیاز رویتر می کند. چنین روحیه ای در جامعه کنونی ما کم پر فایده نیست.

 

الهام گرفته از کتاب نام ها  و نهضت ها.

برجام

تاریخ

مشروطه

ملاعلی کنی

95/04/16 موافقین 0 مخالفین 0
alto stratous

نظرات (0)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

دلخوشی به قانون اسلامی

دلخوشی به قانون اسلامی

سلام،
اخیرا مشاهده می کنیم که صاحبان ایده های غیر اسلامی در ایران دل خود را به حمایت قانون کشور از خود دل خوش کرده اند. متنی که در ادامه می خوانید متن یک پیام از کانال تلگرام انجمن اسلامی دانشجویان ترقی خواه پلی تکنیک است:
  •  معاونت دانشجوییِ یکی از دانشگاه‌های کشور، چند روز پیش اطلاعیه‌ای را منتشر کرد مبنی بر این‌که، با دانشجوهایی که عکس‌های «نامناسب» در پروفایل‌های شخصی منتشر می‌کنند، #برخورد_انضباطی خواهد کرد.
  • با اعتراض دانشجوها و یادآوریِ این نکته که دخالت دانشگاه در محیط‌های خارج از دانشگاه، تخلف محسوب می‌شود، معاونتِ یادشده اطلاعیه‌ی دومی منتشر کرد با این مضمون، که منظورشان رصدِ تصاویرِ شخصیِ دانشجوها نبوده، و تنها زمانی وارد عمل می‌شوند که یک دانشجو یا استاد، عکسی از دانشجویی را به‌عنوان عکس نامناسب به دانشگاه ارائه بدهد.
  • در مورد اطلاعیه‌ی اول باید گفت رفتار دانشجو در محیط خارج از دانشگاه، طبق فصل یازدهم قانون اساسی، به قوه‌ی قضاییه و نهادهای زیرمجموعه‌ی آن مربوط‌ است و نه شوراهای انضباطی یا معاونتِ دانشگاه.
  • درصورت #دخالت_دانشگاه در محیط‌های خارج از دانشگاه، دانشجو حتی نباید وارد مرحله‌ی دفاع از خود در شورای انضباطی شود، و حتی برعکس باید از مسئولِ دانشگاه #شکایت کند.
  • اما درخصوص اطلاعیه‌ی دوم، که نوعی عذرِ بدتر از گناه محسوب می‌شود، باید گفت براساس ماده‌ی 17 قانون جرائم رایانه‌ای، آن دانشجو یا استادی که عکس‌های دانشجویانِ دیگر را بدون رضایت آن ها، به دست مسئولان دانشگاه برساند، #مرتکب_جرم شده است.
  • دانشجوهایی که عکس‌های شخصی‌شان به دست افراد غریبه - مثل مسئولان دانشگاه - بیفتد حق دارند برابر با تبصره بند 2/2/د از شیوه‌نامه‌ی اجرایی انضباطیِ دانشجویان (مصوب سال 1388)، از ان دانشجو یا استاد شکایت کنند و کمیته‌ی انضباطی موظف است آن فرد را تحویل #مراجع_قضایی بدهد .
  • برای آشنایی با حقوق دانشجویی خود به کانال زیر مراجعه کنید.
  • @daad_allameh
  • @AnjomanPolytechnic

به نتیجه صحبت کاری ندارم اما از در قسمتی که برخورد انضباطی به عنوان دخالت در خارج دانشگاه مطرح شده است ایراد وارد است. البته برخورد انضباطی دخالت در خارج دانشگاه نیست، مثلا وقتی شخصی منفک از تحصیل می شود دانشگاه در خارج از دانشگاه دخالت نکرده است.
مثلا می دانید اعتقاد و التزام عملی به اسلام یا یکی از ادیان تصریح شده در قانون اساسی یکی از شرایط ثبت نام در دانشگاه است. دانشگاه می تواند در صورت عدم احراز شرط فوق دانشجو را ثبت نام نکند.
خوب این یعنی دخالت در خارج از دانشگاه؟
اگر این به معنی دخالت در خارج از دانشگاه باشد پس قانونا چنین نوعی از دخالت ایرادی ندارد.

نتیجه

قانون ایران - الحمد لله - ذاتا اسلامی است (نه منطبق بر اسلام، بلکه منسوب به اسلام است) فلذا به نظر حقیر میرسد اینکه افراد صاحب ایده های غیر اسلامی به قانون ایران به منظور حمایت از خود دل خوش کنند امیدی نابجا است.

اسلام

عقلانیت

غربگرایی

قانون

قانون اساسی

95/04/16 موافقین 0 مخالفین 0
alto stratous

نظرات (0)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

رابطه حکومت اسلامی و اراده مردم

رابطه حکومت اسلامی و اراده مردم

سلام،
ناموس طبیعت پیروی از اکثریت است، چنان چه وقتی اراده جمعی از افراد بر چیزی قرار بگیرد؛ دیگر هیچ یک از آن افراد نمی توانند در مقابل آن کاری از پیش ببرند. حال حکومت اسلامی اراده مردم را چطور در نظر می گیرد. برخی فکر می کنند امام "جمهوری اسلامی" را آورد تا با جمهوریت دهان غرب و غربگرایان را پر و شیرین کند. حال آن که امام جمهوریت را با توجه به بطن حکومت اسلامی استخراج کرده است.


شواهد و قرائن بر آن است که اگر جایی ملت چیزی را میخواسته اند نه امام خمینی، نه رهبر کنونی انقلاب و البته نه ائمه معصوم - صلوات الله علیهم - چیزی را بر مردم تحمیل نمی کرده اند.
امام علی علیه السلام پس از غصب خلافت از ایشان عملی متناسب با اراده مردم داشتند و بسا این که به حکومت مسلمین کمک می کردند و از کمکی دریغ نمی کردند. وقتی هم که مردم از ایشان دعوت به پذیرفتن خلافت کردند طوری عمل کردند که تا اراده مردم بر قبول ولایت ایشان قرار نگرفت بر کرسی خلافت ننشستند. همچنین اقدامات ایشان اندکی پس از وفات پیامبر در راستای حفظ وحدت مسلمین بوده است؛ آن هم نه هر مسلمی، بلکه مسلمانانی که با وحدت به خلافت اشتباه تن داده اند.
هارون برای موسی مثل امام علی است برای پیامبر اکرم - علیهم صلوات الله. وقتی موسی مدتی از قوم خود خارج می شود و مردم گوساله پرست می شوند هارون طوری عمل می کند که قوم بنی اسرائیل متفرق نشوند. وقتی هم که حضرت موسی از او توضیح می خواهد که در مقابل سامری چه کردی همین توضیح را می دهد، و پیامبر اولوالعزم خدا هم توضیح او را می پذیرد.
امام خمینی - رحمةالله علیه وقتی اراده مردم را بر بنی صدر می دیدند چه کردند. امام خمینی (ره) اعتقاد دارند که مردم رهبر ولی فقیه هستند. در پذیرش قطعنامه 598 هم امام چنان عمل می کند.
رهبر معظم انقلاب هم در موضوع برجام چنان عمل کردند. از ابتدا ایشان می گفتند که به مذاکره با آمریکا خوشبین نیستند اما حالا که اراده تان بر این کار است بروید و این کار را بکنید. بسیار هم از مسئولین مذاکره کننده حمایت کردند و می گفتند که تجربه ای خواهد شد. حال که شکست برجام کم کم رخ می نماید اراده مردم اصلاح می شود.

در واقع هدف اصلی در این امور هم هدایت است. هدف آن است که خداوند در دلهای مردم قرار گیرد. اگر خداوند با موافقت با نمایندگان مردم در زمینه مذاکره با آمریکا در قلوب مردم جا خواهد گرفت و با منع مذاکره با آمریکا این اتفاق نمی افتد قطعا بر عهده ولی فقیه است که چنان کند که خداوند در دلهای مردم قرار گیرد.

ولایت امری دو طرفه است. دلیلش هم آن است که انسان اختیار دارد. اختیار اختیار اختیار.

برجام

حکومت اسلامی

ولایت فقیه

95/05/24 موافقین 0 مخالفین 0
alto stratous

نظرات (2)

سلام برنامه اینه که به این سمت مهاجرت صورت بگیره.
مرکز مطالعه ازدواج
alto stratous
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.